Rått og Sanselig AS

Org nr 986 643 966

[email protected]

Frakt & Levering

Når du legger inn en bestilling på www.rattogsanselig.no vil du motta en ordrebekreftelse på mail fra oss. Vi behandler normalt ordre samme dag/dagen etter, avhengig av tidspunktet for bestillingen. Vi pakker og sender varer hver dag fra mandag til fredag. Ved bestillinger over helgen vil disse bli behandlet førstkommende mandag.

Fri frakt på kjøp over  1000,-
Utenom dette har vi en fast frakt på 99,-
*På noen ordre vil det forekomme spesialfrakt, dette avhenger av vekt/størrelse på produktet/pakken

Hent selv hos Rått & Sanselig

Avhenting i butikk er både fleksibelt og gratis for deg. Du kan her få se din vare før du bestemmer deg. Ved avhenting i butikk må ordren hentes innen 5 dager. Når din bestilling er pakket og klar til avhenting vil du få en epost fra oss om at pakken er klar for å hentes i butikk. Ta med deg ordrebekreftelse og vis denne i kassen.

Hent selv på Posten

Hvis pakkes sendes til postkontoret eller til ”Post i butikk” vil du få en sms når pakken kan hentes. Leveringstiden vil variere fra 1 – 4 virkedager, dette avhenger av hvor i landet du bor. Rått & Sanselig tar forbehold om lengre leveringstid i perioder der vi eller Posten har mye trafikk. Små og lette pakker sendes direkte til din postkasse.

Ordre over 1000,- vil sendes fraktfritt med ”Postens Klimanøytrale servicepakke”. For ordre under 1000,- vil det forekomme et frakttillegg på 99,-. På enkelte ordre på www.rattogsanselig.no vil det forekomme spesialfrakt, dette avhenger av vekt og størrelse på produktet/pakken. I disse tilfellene gjelder andre betingelser enn fri frakt / fast frakt, dette vil det bli opplyst om i handlekurven din.

Retur & Reklamasjon

Bytte og retur

Et angrerettskjema sendes med pakken og skal benyttes ved returnering av varer. Hvis du ønsker å bytte en vare som er kjøpt i nettbutikken og avhentet i butikken vår i Larvik, må dette byttet avtales/godkjennes med nettbutikken på [email protected] eller på 33111364.

MERK: Det er redusert bytterett på noen produkter, se under for detaljer.

Ønsker du å bytte til en annen vare må dette avtales med nettbutikken på [email protected] eller på 33111264, porto frem og tilbake dekkes av kunden. Hvis kunden sender en pakke tilbake uten sporing og denne skulle komme borte i posten, er dette avsendes ansvar.

Ønsker du å benytte deg av angreretten? Pakken sendes retur til oss, porto dekkes av kunden. Pakken må inneholde utfyldt angreskjema.

Ved bruk av bytterett må varen være ubrukt, og merkelapper må ikke være fjernet fra produktet. Du kan også få en tilgodelapp om du ønsker det, eller deponere på varen og få full returrett innen tre dager fra kjøpet fant sted.

Reklamasjon

Hvis det oppdages feil eller mangler på produkter kjøpt på www.rattogsanselig.no må nettbutikken ha beskjed innen 3 dager via epost eller telefon. Kunden må ta kontakt for å få tilsendt en returseddel. Produktet sendes kostnadsfritt tilbake, og en ny vare vil bli tilsendt så fremt lagerbeholdningen tillater det, eller beløpet vil bli ført tilbake til din konto. MERK: Reklamasjonen må godkjennes etter inspeksjon av produktet av Rått og Sanselig, før evt. ny vare sendes, eller beløpet refunderes.

Angrerett

Angrerettloven fra 2014 gjelder ved alle kjøp forbrukere foretar i Rått & Sanseligs nettbutikk. Hos oss vil kjøperen motta angrerettsskjema sammen med ordrebekreftelsen på e-post. Angrefristen utløper etter 14 dager etter den dagen kjøperen har mottatt varene. I denne perioden kan kjøperen uten forpliktelser sende tilbake varene man har mottatt. Etter dagens angrerettlov av 2014 er angrefristen på 12 mnd dersom kjøperen ikke har mottatt opplysning om at detforeligger angrerett og et standardisert angreskjema. Hvis Rått & Sanselig sørger for at denne opplysningen vil bli gitt i løpet av disse 12 månedene, utløper angrefristen likevel 14 dager etter den dagen kjøperen mottok opplysningene, jf. angrerettloven § 21 jf. § 8 første ledd bokstav h. Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til selgeren uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen, med mindre annet er avtalt eller selger har unnlatt å opplyse om at kjøper skal dekke returkostnadene. Selgeren kan ikke fastsette gebyr for kjøperens bruk av angreretten. Kjøper kan prøve eller teste varen på en forsvarlig måte for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, uten at angreretten faller bort, jf. angrl § 25. Dersom prøving eller test av varen går utover hva som er forsvarlig og nødvendig, kan kjøperen bli ansvarlig for eventuell redusert verdi på varen. Selgeren er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesum- men til kjøperen uten unødig opphold, og senest 14 dager fra selgeren fikk melding om kjøperens beslutning om å benytte angreretten. Selger har rett til å holde tilbake betalingen til han har mottatt varene fra kjøperen, eller til kjøper har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt tilbake. Ved bruk av angrerett må varen være ubrukt, og merkelapper (hang-tags f.eks) må ikke være fjernet fra produktet. Brukes angreretten på varer som er betalt med rabattkupong/rabattkode/rabaterte gavekort, er det beløpet du har betalt for varen og ikke varens salgspris, som refunderes. Ved retur og benyttelse av angrerett kan man altså ikke få refundert et høyere beløp enn det man har betalt for varen. Ved kredittkortkjøp vil du få pengene refundert direkte til din konto for varer som er sendt i retur. Har du mottatt faktura trekker du fra beløpet for varen(e) på den mottatte fakturaen selv, da du ikke vil få tilsendt ny faktura.

Redusert bytterett

Der er ingen bytterett på uforseglete matvarer, undertøy, smykker (inkludert øredobber og ringer) eller på varer kjøpt på salg.

Kjøpsbetingelser

Priser

Alle priser oppgitt på nettsiden er inkludert merverdiavgift. Alle tilbudspriser gjelder så langt lageret rekker eller ved kampanjer der fristen vises. Vi tar forbehold om feil på priser og lagerbeholdning. Vi tar ligeledes forbehold om eventuelle trykkefeil når det gjelder priser og informasjoner om produkter på vår nettside.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe på; [email protected] eller 33111264. Alle priser er oppgitt i norske kroner (NOK), inkl mva. Ekskludert frakt.

Forbehold

På Rått & Sanselig jobber vi hardt med å gjengi korrekte beskrivelser og bilder av våre produkter. Bilder vedrørende farge og mål kan avvike fra virkeligheten, vi tar ikke ansvar for variasjoner av bildene på ulike datamaskiner og skjermer.

Personopplysninger

Hos oss på Rått & Sanselig behandler vi persondata ifølge Lov om Personopplysninger. Opplysninger som kan knyttes til deg som person vil aldri bli gjort tilgjengelig for andre virksomheter eller bli koblet med eksterne register.

Betaling & Sikkerhet

Hos Rått & Sanselig er vi svært opptatt av sikkerhet, og derfor lagres dine personlige betalingsopplysninger ikke hos oss. På nettsiden benytter vi oss av Klarna, som tilbyr enkel og sikker handel på nettet.

Enkel betaling

Nå kan du handle på nett uten kort og registrering. Oppgi adressen din når du handler med Klarna på Rått & Sanselig for første gang. Ved neste kjøp er opplysningene lagret, og du kan handle med et ”klikk”, lett og fint!

Sikker handel

Vi som nettbutikk har alltid kunderelasjonen i foku, og med Klarna handler du sikkert på nett. Klarna og Rått & Sanselig beskytter dine personopplysninger mot misbruk.

Klarna Faktura

Når du velger faktura («Betal om 14 dager») som betalingsmåte er det Klarna som håndterer dette. Et fakturagebyr på 0 kr tilkommer per kjøp, månedsgebyret er på 45,- og renten er på 22 %.

Slik betaler du med faktura: Fyll inn alle opplysninger om deg selv, og din adresse. Opplysningene du oppgir her må stemme overens med det som står i folkeregisteret. Velg betaling med Klarna «Betal om 14 dager». Fyll inn ditt fødsels- og personnummer. Dersom det er første gang du handler med Klarna, kan Klarna gjennomføre en kredittsjekk på deg. Dette vil du bli varslet om i etterkant. Du skal innen 14 dager motta en faktura enten per post, eller per e-post, til den e-postadressen du har opplyst i din bestilling. Hvis betaling unnlates, legges det til et purregebyr på 64,00 kr og en forsinkelsesrente på 9,50 %. Vi ber om at alle spørsmål vedrørende faktura, forsinket faktura eller feil faktura rettes mot Klarna. Kontaktinformasjon finner du på https://klarna.com/no/support.

Personvernerklæring

Hvem vi er

Navn : Rått og Sanselig
Epost :[email protected]
Telefon :33111264
Adresse :Bredochs Gate 1, 3256 Larvik
Vår nettstedsadresse er: www.rattogsanselig.no
Klarna blir heretter kalt betalingsløsning
Bring blir heretter kalt fraktløsning

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Ved gjennomføring av kjøp vil nødvendig kontaktinformasjon som fornavn, etternavn, adresse, poststed og postnummer bli etterspurt for å gjennomføre en handel. Dette er så vi fint vet hvor vi skal sende pakkene som blir kjøpt. Dette blir lagret i systemet for å kvittere at kunden har kjøpt varen, når den er kjøpt og eventuelt ved retur av en vare. Informasjon om kunden kan til enhver tid bli eksportert ved etterspørsel. Informasjonen kan også fjernes fra nettbutikkens register. Men ordreinformasjon må være lagret hos oss i forhold til retur, angrerett eller annet. Om mulig kan vi anonymisere informasjonen personopplysninger om det er ønskelig for kunden.

Vi benytter oss også av IP adresser, men dette er kun for å samle inn data for å telle besøkstall på nettbutikken via Google Analytics, GA registrerer også hvilken enhet som blir benyttet ved besøket av nettbutikken, samt . IP adresser blir også anonymisert etter analysen av hvilket medium brukeren benytter og lokasjon.

Vi spør også om du ønsker å melde deg på vårt nyhetsbrev. Denne informasjonen blir kun lagret på en ekstern database hos Mailchimp og ikke her. Ved påmelding trenger vi kun navn og epost.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer eller fyller ut et kontaktskjema på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentar skjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleser versjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der.

Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Kontaktskjemaer sender automatisk oss en mail med varsling om ny melding på siden.

Denne kontaktinformasjonen som blir lagt inn i skjema blir lagret på ubestemt tid.Planen er å danne et FAQ hos oss etterhvert som spørsmål gjentar seg.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises.

Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.).

Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet

dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ingenting, men benytter dine personopplysninger i vår betalingsløsning og vårt butikkdatasystem(PCK).

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgings kommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i sin brukerprofil.

Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har

om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelse tjeneste mot søppel kommentarer.

Din kontaktinformasjon

Din kontaktinformasjon kan du se ved å logge inn på Min konto, du kan også sende oss en forespørsel om å få eksportert data om deg, eller sende inn en forespørsel om å slette

informasjon om deg.

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi benytter oss av et butikkdatasystem ved navn PCK. Dette lagrer informasjon om ordre og din kundeinformasjon. Dette systemet tar kun vare på din kontaktinformasjon ved kjøp av varer på rattogsanselig.no, og lagrer ingenting før du utfører et faktisk kjøp. I tillegg til dette benytter vi oss av betalingsløsning som betalingsløsning. Denne lagrer på samme måte din kontaktinformasjon, av sikkerhetsmessige årsaker som dekning på valgt betalingsmetode, betalingsstatus osv.

Våre rutiner for datalekkasjer

Ved et eventuelt brudd, og om datalekkasje skulle forekomme, har vi en regel om å varsle kunden om innen 48 timer ved oppdagelse av datalekkasje. Vi ønsker å være åpne og transparente når det gjelder oppbevaring av kundenes informasjon og ønsker kundenes fulle tillit til å oppbevare deres dyrebare personopplysninger. Betalingsinformasjon blir ikke lagret

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Fraktløsning og betalingsløsning, dette skjer automatisk ettersom ordre blir gjennomført.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger.

Det sendes ut e-post for ordrebekreftelser og registrering av konto. I tillegg samler betalingsløsning og fraktløsning.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Ingen kjente